Slasni raj: Meringue torta
Dovoljno je da pogledate fotografiju i da vam “pođe voda na usta”. Evo kako da napravite ovu slasnu deliciju:
Potrebno je:
• 150 g kristal šećera
• 6 Belanaca
• 175 g šećera u prahu
• 1 kašika sirćeta
• 6 dl slatke pavlake
• 160 g Schogetten tamne čokolade+50 gr
Priprema:
Umutite belanca u čvrst sneg. Pomešajte kristal i šećer u prahu i postepeno dodajte u belanca, istovremeno mešajući. U to dodajte sirće i mešajte dok ne dobijete čvrst sneg.
Ovu smesu zatim sipajte u kesicu za ukrašavanje.
Tri okruga pleha za pečenje obložite papirom za pečenje.
Špricajte mesu u plehove, počevši od sredine, pa pažljivo sve dalje, ali vodite računa da ne zalepite sasvim za pleh sa strane.
Pecite kore na 130 stepeni 60 minuta u rerni koju ste smo prethodno zagrejali. Kore ostavite nakon pečenja još u rerni da se suše.
Nakon toga, pažljivo skinite deo pleha koji se odvaja, zatim i celu koru sa papira i ostavite ih da se ohlade.
Malo slatke pavlake zagrejte na laganoj vatri. Dodajte Schogetten čokoladu neprestano mešajući mikserom. Čokolada se mora potpuno istopiti. Ostavite da se malo ohladi. Ostatak slatke pavlake dobro umutite.
Kore mažite prvo kremom sa čokoladom, pa slatkom pavlakom, ali tako da završite slatkom pavlakom. Ukrasite sa preostalih 50 gr narendane Schogetten čokolade. Prijatno!