Kupi povoljno shop

Kontakt

Kupi povoljno d.o.o.
Batajnički drum 299
11 080 Zemun-Beograd, Srbija
+381 11 7870-630
office@kupipovoljno.rs

Info telefon +381 11 7870-627

Besplatna dostava za porudžbine preko 1.990,00 do 20kg

Načini plaćanja Pouzeće, Kartice, PayPal

CeneSve cene na sajtu su sa PDV

Pileći scallopini sa mariniranim šampinjonima

Pileći scallopini sa mariniranim šampinjonima

Iako je prva asocijacija na scallopini teletina, ovo poznato italijansko jelo može se napraviti od bilo kog mesa, pa čak i povrća. Prava preporuka za romantičnu večeru u dvoje.

Vreme pripreme: 40 min

Recept za 2 osobe

Kalorija po porciji: 542 cal

 

 

Sastojci:

  • 2 fileta pilećih grudi
  • 140 g Il Capitano mariniranih šampinjona
  • ½ šolje brašna
  • so i biber u zrnu, po ukusu
  • 1 čen belog luka, izgnječen
  • ¼ šolje putera
  • kapar, po ukusu
  • 2 kašike soka od limuna
  • ¼ šolje belog vina
  • 2 kašike pilećeg demi-glace sosa
  • 1 kašičica sveže iseckanog peršuna

 

Priprema:

U manjoj posudi promešajte čen izgnječenog belog luka i puter dok se dobro ne sjedine i ostavite sa strane. Stavite pileće grudi na radnu površinu i koristeći veoma oštar nož presecite ih horizonalno po dužini, ali ne do kraja, kako ih ne biste razdvojili i kako biste mogli da ih otvorite kao knjigu. Potom ih čekićem za meso istanjite što više možete.

Sipajte brašno u plitku posudu i uvaljajte oba komada pilećih grudi sa svake strane. Otopite pripremljen puter sa belim lukom na laganoj vatri. Na tom ulju ispržite pileće meso dok ne dobije braonkastu boju sa obe strane, pržite oko 6-8 minuta po svakoj strani. Poprskajte svako parče mesa solju i biberom. Sklonite piletinu sa tiganja i ostavite sa strane, održavajući je toplom.

U istom tiganju prodinstajte pečurke dok ne upiju preostao puter. Dodajte kapar, sok od limuna, belo vino i demi-glace sos sa ukusom piletine i dobro promešajte. Smanjite temperaturu, dodajte so i biber i sos pospite svežim peršunom.

Stavite pileće grudi na plato i prelijte sos preko njih. Možete služiti uz pastu po izboru.