Kupi povoljno shop

Kontakt

Kupi povoljno d.o.o.
Batajnički drum 299
11 080 Zemun-Beograd, Srbija
+381 11 7870-630
office@kupipovoljno.rs

Info telefon +381 11 7870-627

Besplatna dostava za porudžbine preko 1.990,00 do 20kg

Načini plaćanja Pouzeće, Kartice, PayPal

CeneSve cene na sajtu su sa PDV

Panzanella - Italijanska salata sa hlebom

Panzanella - Italijanska salata sa hlebom

Panzanella ili panmolle je italijanska salata sa hlebom i paradajzom, koja je veoma popularna tokom letnjih dana. Evo kako da se ovaj ukus i aroma mediterana nađu i u vašoj činiji.

Za 4 porcije potrebno je:

•    1 konzerva Mutti pelat paradajza
•    1 komad bajatog hleba
•    2 crvene paprike
•    2 žute paprike
•    2 čena belog luka, oljuštena i narezana
•    4 kuvana jaja, oljuštena
•    8 fileta inćuna 
•    1 šaka svežih listova bosiljka
•    16 zelenih maslina Il Capitano
•    Kapara po ukusu
•    So i biber
•    1 dl Carapelli ekstra devičanskog  maslinovog ulja 
•    1 dl crnog vinskog sirćeta

Priprema:

Isecite paprike na pola i izvadite jezgro, belu membranu duž strana i prateća semena.

Položite paprike u veliku činiju za pečenja i pecite u rerni na 200ºC oko 10 minuta. Stavite pečene paprike u posudu i prekrijte ih krpom, sačekajte 10 minuta, a zatim lagano povucite kožicu sa paprika.

Isecite ih na manje komade.

Iseckajte hleb na manje komade. Isecite isto tako i Mutti pelat paradajz.

Pomešajte Carapelli maslinovo ulje i vinsko sirće  sa solju, biberom i iseckanim belim lukom.

Stavite komade hleba u veliku posudu i prelijte ovim prelivom. Stavite, zatim, ostale sastojke u posudu. Ostavite na hladnom mestu najmanje 1 sat pre serviranja.

Uživajte u odličnoj letnjoj salati!