Kupi povoljno shop

Kontakt

Kupi povoljno d.o.o.
Batajnički drum 299
11 080 Zemun-Beograd, Srbija
+381 11 7870-630
office@kupipovoljno.rs

Info telefon +381 11 7870-627

Besplatna dostava za porudžbine preko 1.990,00 do 20kg

Načini plaćanja Pouzeće, Kartice, PayPal

CeneSve cene na sajtu su sa PDV

Focaccia al pomodoro

Focaccia al pomodoro

Ukusan italijanski hleb pod nazivom Focaccia se pravi u različitim varijantama. U kombinaciji sa paradajz pasatom je specijalitet u regionima u Apulija i Bazilikata regijama. Testo sa umakom od paradajza je odličan aperitiv ili predjelo, ali se može začiniti i mocarela sirom ili svežim povrćem, kao što su paprika, patlidžan ili tikvice. 


Potrebno je:
•    1 srednji krompir
•    500 g pšeničnog brašna tipa 00 
•    15 g soli 
•    12.5 g kvasca
•    250 ml mineralne vode
•    5 g šećera
•    2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
•    200 ml Mutti Passata pasiranog paradajza
•    origano

Priprema:
Operite i oljuštite krompir i kuvajte ga 30 minuta. Nakon toga ga izgnječite.
Prosejte brašno u činiju i dodajte so. Dobro promešajte.
Rastopite kvasac u toploj vodi sa šećerom i ostavite da odstoji 10 minuta. 
Dodajte u brašno krompir, vodu sa kvascem i Carapelli maslinovo ulje.
Dobro umesite sve sastojke, oblikujte u loptu, i stavite u pobrašnjenu posudu, pokrijte ga krpom, i ostavite da se diže za 1 sat na zaklonjenom mestu.
Nakon toga, još jednom premesite testo.  
Nauljite pleh za pečenje, sipajte testo. Premažite ga Mutti pasatom koristeći četkicu za kolače. Prelijte preko malo Carapelli maslinovog ulja, malo soli i šaku origana.
Ponovo pokrijte krpom i ostavite da naraste još sat vremena.
Zagrejte rernu na 200 ° C, i pecite dok se dobro ne zapače i gornji sloj.
Poslužite hladno. Prijatno!