Kategorija Recepti
Džem od višanja sa smeđim šećerom
14.06.2017.Sastojci: 2.5 kg višanja marela 1.5 kg Azucar Demero smeđeg šećera Priprema: Oprane i očišćenje višnje pospite šećerom, pomešajte i ostavite da odstoje dok ne puste sok. Zatim sve zajedno stavite da se kuva. Kada smesa provri, smanjite temperaturu i kuvajte uz povremeno mešanje i skidanje pene, dok sve ne provri na otprilike 2/3 početne zapremine, odnosno sve dok sok ne počne da liči na sirup. Sipajte džem u zagrejane...
OpširnijeDžem od kajsija sa đumbirmom i smeđim šećerom Azucar Demero
29.05.2017.Sastojci: 3 kg kajsija 1,6 kg Azucar Demero smeđeg šećera 4-5 kašika sveže rendanog đumbira 6 kašika isceđenog soka od limuna Priprema: Oprane i odvojene od koštica kajsije staviti u šerpu, dodati smeđi šećer, đumbir i limunov sok. Na visokoj temperaturi kuvati do momenta klučanja, a zatim smanjiti temperaturu i kuvati još oko 30 minuta uz često mešanje. u tople tegle sipati džem.
OpširnijePanzanella - Italijanska salata sa hlebom
29.05.2017.Panzanella ili panmolle je italijanska salata sa hlebom i paradajzom, koja je veoma popularna tokom letnjih dana. Evo kako da se ovaj ukus i aroma mediterana nađu i u vašoj činiji. Za 4 porcije potrebno je: • 1 konzerva Mutti pelat paradajza • 1 komad bajatog hleba • 2 crvene paprike • 2 žute paprike • 2 čena belog luka, oljuštena i narezana...
OpširnijeZdrava pica od lana
29.05.2017.Lan je veoma moćna biljka jer sadrži dosta nutritivnih materija. Bogat je omega 3 masnim kiselinama, vitaminima B1, B2 i C, kao i gvožđem, magnezijumom, kalcijumom i ostalim mineralima. U kombinaciji sa picom, dobija se njena zdravija varijanta, pa ko voli, nek izvoli: Za ovaj recept potrebno vam je: • za testo -lanene semenke 250g -jaja 2 komada -rendani parmezan 120g • za nadev - italijanska kobasica 1 komad - kuvani brokoli 1/2 šolje...
OpširnijePosni pirinač sa tunjevinom
29.05.2017.Ukoliko vam je ponestalo ideja šta biste spremali za ručak tokom dana posta, predlažemo vam ukusan pirinač sa tunjevinom, bogatog ukusa i nutritivne vrednosti. Sastojci: 1 šolja Riso Gallo pirinča 1 konzerva La perla tunjevine u sopstvenom soku 1 glavica crnog luka 1 čen belog luka 1 manji paradajz 10 komada kapara 50 g sojinog sira malo graška nekoliko maslina malo vlašca i ruzmarina, so po ukusu 2 kašike Carapelli ekstra...
OpširnijeMarinirane zelene masline
29.05.2017.Vreme pripreme: 15 minuta Recept za 4 osobe Sastojci: 250 g Il Capitano zelenih maslina sa semenkama 1 kašika kima 2 kašičice crnog bibera 4 veze svežeg ruzmarina malo svežeg timijana 2 kašičice svežeg origana 15 čena belog luka 2 kašičica čili paprike mrvljene 4 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja morska so po ukusu Priprema: Napraviti mali prorez na maslinama sa obe strane. Prosušite semenke kima i biber...
OpširnijeSalata sa tunjevinom i krompirom
29.05.2017.Savršen obrok ako postite, a želite, da Vaša kuhinja danas ima šmek pravog mediterana. Za ovaj recept potrebno Vam je: • La Perla tunjevina u sopstvenom soku 1 konzerva • krompir 4 komada • crni luk 1 komad • malo kuvanog graška • crveni luk 1 komad • senf 50g • sok od limuna 2 kašike...
OpširnijePileći scallopini sa mariniranim šampinjonima
29.05.2017.Iako je prva asocijacija na scallopini teletina, ovo poznato italijansko jelo može se napraviti od bilo kog mesa, pa čak i povrća. Prava preporuka za romantičnu večeru u dvoje. Vreme pripreme: 40 min Recept za 2 osobe Kalorija po porciji: 542 cal Sastojci: 2 fileta pilećih grudi 140 g Il Capitano mariniranih šampinjona ½ šolje brašna so i biber u zrnu, po ukusu 1 čen belog luka, izgnječen ¼ šolje putera kapar, po ukusu 2...
OpširnijeTikvice na italijanski način
29.05.2017.Lagani, osvežavajući ručak bez mesa, najbolje ističe predivan ukus tikvica. Sastojci: 4 tikvice 300 g Mutti pelata 50 g zelenih maslina 3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 200 g kačkavalja 1 kašika putera 1 manja glavica crnog luka bosiljak, origano, mešavina začina Priprema: Tikvicama odsecitei drške, a potom ih uzdužno presecite napola. Kašičicom pažljivo izdubite sredinu i potom tu izvađenu smesu sitno...
OpširnijePasta alla Nerano
29.05.2017.Veruje se da ovo jelo datira od 1950. kada ga je prvi put napravila izvesna Maria Grazia, vlasnica istoimenog restorana u marini Marina del Cantone koja gleda na plaže ispod Nerana. Recept za 4 osobe Sastojci: 1 pakovanje Rumo penne 400 g tikvica 400 g parmezana 100 g putera 3 čena belog luka 1 šaka svežeg bosiljka 2 kašike Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje Priprema: Tikvice isecite na kolutove i prodinstajte ih u velikom tiganju na 2...
OpširnijeOriginalni italijanski recept za pizza testo
15.05.2016.Dešava vam se da testo za pizzu ponekada bude dobro, a ponekad baš i ne? Kao i u svim italijanskim receptima, tajna dobrog testa za pizzu je u malim tehnikama, ali i u kvalitetnim sastojcima. U toj kombinaciji nemoguće je omanuti. Ovo je fantastičan, pouzdan, italijanski recept za testo za pizzu. Najbolje rezultate daje italijansko brašno tipa "00", koje je finije od domaćeg brašna, i čini da testo bude neverovatno super-glatke teksture. Ako koristite...
OpširnijeČokoladni rolat sa brusnicama
15.05.2016.Savršeni spoj svežeg ukusa brusnice i zdrave i prefinjene tamne čokolade u ovom rolatu dolaze do izražaja. Relativno brzo se sprema i idealan je uz kapućino ili druge tople napitke. Za koru vam je potrebno: 100 g Schogetten tamne čokolade 120 g putera 120 g brašna malo soli 7 jaja 150 g smeđeg šećera Azucar Demero 2 kašike kakaa Za fil vam je potrebno: 250 grama brusnica 1 kesica želatina 80 g šećera 300 ml slatke pavlake 1 kašika...
OpširnijeNapravite pesto sos kao prave Italijanke
15.05.2016.Pesto sos je tradicionalni italijanski sos koji je neizostavan izbor svakog istinskog ljubitelja italijanske kuhinje. Veoma je osvežavajući, lagan, lako se priprema i može se koristiti na mnogo načina, kao preliv za špagete, pice, salate, krompir i dodatak jelima s mesom. Postoji mnogo varijacija spravljanja ovog sosa i svi vrhunski italijanski šefovi kuhinje se utrkuju ko če napraviti bolji, ali postoje tipični sastojci tradicionalnog pesta, a to su svež bosiljak,...
OpširnijeSicilijanski cannoli sa pomorandžom
15.05.2016.Unesite malo mediteranskog šmeka u vašu kuhinju uz Cannoli (od reči cannolo - "male tube"), ukusni, kremasti specijalitet. Sve što vam je potrebno je: • 2 šoljice pšeničnog belog brašna • 1 mala kašika mlevenog cimeta • 2 kašike kokosovog ulja • 1 kašika smeđeg šećera Azucar Demero • pola male...
OpširnijeLoptice u italijanskom paradajz sosu
15.05.2016.Pripremite piletinu na sasvim neobičan način, upotpunite je italijanskim paradajz sosom i bićete prijatno iznenađeni ovom kombinacijom ukusa. Za loptice vam je potrebno: 800 gr kuvanog pilećeg belog mesa 500 gr feta sira 125 gr maslaca 2 čena belog luka 50-ak gr kikirikija u zrnu Za italijanski sos vam je potrebno: • 1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja • 2 crna luka, iseckana • 2 čena belog luka,...
OpširnijeSlasni raj: Meringue torta
15.05.2016.Dovoljno je da pogledate fotografiju i da vam “pođe voda na usta”. Evo kako da napravite ovu slasnu deliciju: Potrebno je: • 150 g kristal šećera • 6 Belanaca • 175 g šećera u prahu • 1 kašika sirćeta • 6 dl slatke pavlake • 160 g Schogetten tamne čokolade+50 gr Priprema: Umutite belanca u čvrst sneg....
OpširnijeZelena pasta sa pesto sosom
15.05.2016.Za pripremu ovog jela nije potrebno više od 15 minuta, a svrstava se među najukusnije specijalitete italijanske kuhinje. Sastojci: • 400 gr kuvane testenine po želji • 150 gr ovčjeg sira za pesto sos: • 2 grančice svežeg bosiljka • 1dl Carapelli BIO ORGANIC ekstra devičanskog maslinovog ulja • 100 grama sitno iseckanih pinjola • nekoliko čena belog luka • 100 grama...
OpširnijeFocaccia al pomodoro
15.05.2016.Ukusan italijanski hleb pod nazivom Focaccia se pravi u različitim varijantama. U kombinaciji sa paradajz pasatom je specijalitet u regionima u Apulija i Bazilikata regijama. Testo sa umakom od paradajza je odličan aperitiv ili predjelo, ali se može začiniti i mocarela sirom ili svežim povrćem, kao što su paprika, patlidžan ili tikvice. Potrebno je: • 1 srednji krompir • 500 g pšeničnog brašna tipa 00 ...
Opširnije